Toroslar EDAŞ'ın Kozan ve Feke ilçeleri arasında gerçekleştirilen yeni enerji nakil hattı çalışmalarının proje bedeli 10,6 milyon TL'ye ulaştı.

Firmadan yapılan açıklamada, Toroslar EDAŞ, hizmet bölgesinde yer alan Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay, Osmaniye ve Kilis illerindeki müşterilerine kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti sağlamak üzere çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda Adana'nın Kozan ilçesindeki enerji nakil hattı yapımına yenisini eklendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kış şartlarının oldukça zor geçtiği Kozan ve Feke ilçelerine bağlı toplam 18 mahallenin enerji ihtiyacı, geçtiğimiz 40 yıl boyunca aynı enerji nakil hattı ile sağlanıyordu. Bu enerji nakil hattının gerek ekonomik ömrünün dolması, gerekse kapasitesinin üstünde gelen talepleri karşılayamayacak duruma gelmesi nedeniyle yenilenmesi kapsamında Kozan ve Feke ilçeleri arasında gerçekleştirilen yeni enerji nakil hattı çalışmalarının proje bedeli 10,6 milyon TL'ye ulaştı. Yatırım sayesinde Kozan ilçe merkezindeki 11 ve Feke ilçe merkezindeki 7 mahalledeki vatandaşlar ile civar mahallelerin elektrik tedarik sürekliliği iyileştirildi. Proje kapsamında 43 kilometre uzunluğunda enerji nakil hattı ve 6 dağıtım merkezi tesis edildi."

Editör: Haber Merkezi