Hatayspor, Süper Lig'in 21. hafta karşılaşmasında kendi evinde ağırladığı Galatasaray'ı 4-2 mağlup etti.

Yeni Hatay Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 6 gole sahne oldu. Ev sahibi Hatayspor, yeni teknik direktör Torrent'in Galatasaray'ın başında çıktığı ilk karşılaşmada rakibini 4 golle mağlup etti.

Karşılıklı ataklarla başlayan mücadelede ilk sözü 23 dakikada Emre Kılınç söyledi ve deplasman ekibini öne geçirdi. Bu golden yaklaşık 5 dakika sonra Saint-Louis'in eline çarpan top sonucu karşılaşmanın hakemi Erkan Özdamar penaltı noktasını gösterdi ancak van Aanholt penaltıdan yararlanamadı.

İlk yarının bitmesine az bir süre kala Alpaslan Öztürk'ün müdahelesi sonrası Kamara yerde kaldı. Uzun bir süre penaltı bekleyen bordo-beyazlı ekip, VAR kararı sonucunda penaltı kazandı. Penaltının başına geçen Mame Diouf, fileleri meşin yuvarlakla buluşturdu.

45+8'inci dakikada Taylan Antalya'nın yere düşmesinin ardından frikik kazanan Galatasaray'da genç yetenek Kerem Aktürkoğlu topun başna geçti. Hafta boyuncu serbest vuruş çalışan Milli futbolcu, jeneriklik bir gol attı ve takımını soyunma odasına 1-2 önde taşıdı.

İkinci yarıda daha istekli bir oyun oynayan ve rakibine göre daha fazla pozisyona giren Hatayspor, 62. dakikada günün en çok gol kaçıran isimlerinden biri olan Kamara'nın ayağından bulduğu golle durumu 2-2'ye getirdi.

Beraberliğin ardından temponun arttığı mücadelede, son 10 dakikaya girilirken ev sahibi ekibinde Lobjanidze takımını 3-2 öne taşıdı. Bu golün asisti, Hatayspor'un yeni transferi Kahraba'dan geldi.

Hatayspor'un üstünlüğünden sonra bütün oyuncularıyla 3.bölgede varlık göstermeye çalışan Galatasaray, maçın bitimine dakikalar kala Hatayspor'dan kontra atak sonucunda bir gol daha yedi. Maçın yıldızlaşan ismi Lobjanidze maçın son sözünü söyledi ve Hatay'da kazanan taraf Ömer Erdoğan'ın öğrencileri oldu.

Editör: Haber Merkezi