Hatay Acil Afet Müdürlüğünce Belen Kaymakamlığı koordinesinde mahallelerimizin Muhtar ve İhtiyar Heyetlerine yönelik "Türkiye Afet Farkındalık Eğitimi" düzenlendi.

Belen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda 09.03.2021 Salı günü saat 10:30 da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Kaymakam Hayrettin BASKIN, İlçe Milli Eğitim Md.Erdal AYVAZOĞLU, İlçe Yazı İşleri Md.V. İzzettin ERTEN, 19 Mahalle Muhtarı ile azaları katıldı.

Hatay Acil Afet Müdürlüğü personelleri Mehmet Ali FAKIOĞLU, Aytaç BULANIK, Nevfel YANARAY ve Şehmus İSMETOĞLU tarafından slayt eşliğinde uygulamalı olarak, afet öncesi alınması gereken önlemler, afet sırasında ve afet sonrasında yapılacakları hakkında bilgiler verildi.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU tarafından 2021 yılı Türkiye Afet Farkındalık Eğitim Yılı ilan edilmiştir. AFAD başkanlığınca 81 ilde afet eğitim seferberliği başlatılmış olup, yıl sonuna kadar bu eğitimler devam edecektir.

Öncelikle tüm resmi ve özel kurum ve kuruluşlar, yerel yönetimler, meslek odaları, esnaf odaları, OSB, üniversite gibi hedef kitlelerden olmak üzere planlanan eğitimler ilçemizde ilk olarak muhtarlarımız ve ihtiyar heyetleri ile başlatılmıştır.

AFAD görevlileri yapılan eğitim toplantısında; bugün burada aktarılan bilgilerin mahalle sakinleri ile paylaşılarak, halkımızın bilinçlenmesinin sağlaması ve talep olması halinde Kaymakamlık aracılığıyla 25 kişilik gruplara AFAD başkalığımızca görevlendirilecek personeller tarafından eğitim verilebileceğini, bu yıl sonuna kadar toplumun tüm kesimlerinin afet farkındalık eğitimleri almasını amaçladıklarını ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi