Hatay Barosu'na bağlı avukatlar, 10 Aralık'ta kapılarını açacak EXPO 2021 Hatay'ın Antakya'daki alanını ziyaret etti.

HBB Genel Sekreter Yardımcısı ve EXPO Hatay Genel Sekreteri İhsan Çakar'ın eşlik ettiği ziyarette avukatlar, alandaki çalışmaları yakından inceleme fırsatı buldu.

İhsan Çakar ve EXPO Hatay yöneticileri, 209 dönümlük alan üzerinde yapımı devam eden çalışmaları misafirlerine detaylarıyla anlattı.

Amfi tiyatrodan biyolojik gölete, arkeoparktan gastronomi merkezine kadar tüm alanları kadın girişimcilerle paylaşan EXPO Hatay yöneticileri, alanda yaz aylarından itibaren etkinliklere başlayacaklarını ifade etti.

AVUKAT DÖNMEZ: BURASI SADECE HATAY'A DEĞİL TÜRKİYE'YE HİZMETTİR

EXPO alanına hayran kaldığını ifade eden Hatay Baro Başkanı Avukat Ekrem Dönmez, "Burası Antakya'nın en güzel yerlerinden bir tanesi. Buraya geldiğimde neyle karşılaşacağımı bilmiyordum. Doğanın varlığını bozmadan muazzam bir yatırım yapılarak bir işi başarılmış. Başkanımız Lütfü Savaş'ın katkıları ve ekibinin büyük emeği ile Türkiye'nin ilgisini çekecek bir yapı kurulmuş. Bu yapılara hepimizin ihtiyacı var. Burası sadece Hatay'a değil Türkiye'ye hizmettir" diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

DÖNMEZ'DEN AÇIK ÇAĞRI

EXPO Hatay'ın tüm kentin ve ülkenin reklamı olacağını belirten Dönmez, Cumhurbaşkanı ve siyasilere açık çağrıda bulundu. Herkesi EXPO Hatay'a sahip çıkmaya davet eden Dönmez, siyasilerden HBB'yi ve Hatay halkını yalnız bırakmamalarını diledi.

HATAY BAROSU AVUKATLARI ALANDAN ÇOK ETKİLENDİ

Avukat Özer Doğruel de ziyaretle ilgili düşüncelerini paylaştı. Hatay Barosu oalrak yapılan çalışmaları yerinde incelemek için geldiklerini belirten Doğruel, "İlk defa geliyoruz ve çok etkilendik. Hatay'ımıza ve Türkiye'mize inanılmaz katkısı olacağını düşünüyorum. Bu organizasyon hepimizin. Çok ciddi bir emek var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

TENEKECİOĞLU: BU PROJEYE HERKESİN SAHİP ÇIKMASI LAZIM

Hatay Barosu avukatlarından Süleyman Tenekecioğlu, "Alanı gelip gözlemleyince ne kadar büyük bir yatırım olduğunu anladım. Buranın Hatay'ın ve Türkiye'nin dünyaya açılacak bir kapısı olacağına inanıyorum. Anlatılanları dinleyince hayallerimizin ötesinde bir proje olarak görünüyor. Hatay Büyükşehir Belediyesinin maddi ve manevi katkıları olmasa bunların hiçbiri gerçekleşmezdi. Başkanımız Lütfü Savaş'ın vizyonu ve HBB çalışanlarının katkısının bunda payı çok büyük. Bu projeye herkesin sahip çıkması lazım" ifadelerini kullandı.

Keyifli geçen ziyaretin sonunda HBB yöneticileri, konuklarına günün hatırası adına çeşitli hediyeler takdim etti.

Editör: Haber Merkezi