CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına yazılı soru verdi.

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına yazılı soru verdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu' ndan cevap isteyen Tokdemir:

"Teknoloji hayatımızda merkezi bir rol oynamaktadır. Bilişimin, dijitalleşmenin öneminin her geçen gün katlanarak arttığı bir dönemi yaşıyoruz. Özellikle Pandemi ile birlikte bir kez daha kanıtlandı ki bugün internete erişim gündelik hayatımızın bir parçası olarak temel bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Dünyadaki aktif internet kullanıcı sayısı 4,5 milyarı geçmiş durumda. Tüm gelişmiş ülkeler artık internete erişimi temel bir insan hakkı olarak değerlendiriyor ve vatandaşına kaliteli, hızlı ve ucuz internet sunmanın yollarını arıyor.

Yüzölçümü 100 bin km² olan Güney Kore 574 bin km, yüzölçümü 92 bin km² olan Portekiz ise 890 bin km fiber uzunluğa sahip iken Endüstri 4.0 çağında ülkemizde fiber altyapımız 400 bin km gibi kısır bir döngüye sıkışmış durumdadır. 783.562 km² yüzölçümü olan Türkiye'de fiber uzunluğu 413 bin km.'dir" dedi.

Tokdemir şu soruların cevabını istedi:

1-Ülkemiz genelinde internete erişim hızının arttırılması için fiber alt yapıya yönelik bir çalışmanız var mıdır?

2-Vatandaşlarımızın internete daha ucuz ulaşımı için gerek ücretlerin gerekse vergilerin düşürülmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır?

3-Hatay ilimizin kırsal bölgelerinin büyük bir bölümünde yaşanan internet erişim sıkıntısı ile ilgili herhangi bir çalışmanız var mıdır?

Editör: Haber Merkezi