Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB tarafından Defne Çekmece Mahallesi'ne kazandırılan Uğur Mumcu Parkı'nın açılışını yaptı.

Mahalle sakinlerinin ilgi gösterdiği parkın açılışında konuşan Lütfü Savaş, son 1 yılda kente 410 bin metrekare yeşil alan kazandırdıklarını söyledi.

Amaçlarının Hatay'ı daha sakin, huzurlu ve gezip görülebilir bir yer haline getirmek olduğunu da söyleyen Savaş, "Buradaki 7 bin 500 metrekarelik alanın içine çok güzel şeyler sığdı. Her yaştan insanımızın huzur ile vakit geçirebileceği bir alan oldu. Bu bölgedeki 220 dönümlük EXPO alanımızda çok büyük yeşil alanlar var. EXPO'yu yaparken üreticimizi, iş insanımızı, esnafımızı güldüreceğiz. En az 6 ay sürecek bayramımızın mutluluğunu birlikte yaşayacağız" dedi.

SAVAŞ: TURUNÇLU-SÜMERLER BÖLGESİNE 55 DÖNÜMLÜK YEŞİL ALAN DAHA KAZANDIRACAĞIZ

Başkan Lütfü Savaş son olarak Defne Turunçlu Mahallesi'ndeki arıtma tesisi ile ilgili de "Göreve geldiğimizde 76 belediyeye hizmet veren sadece 2 arıtma tesisi vardı. HBB olarak 13. arıtmayı yapmanın ve 2 tane daha yapacak olmanın onurunu yaşıyoruz. Bölgeye hizmet verecek arıtma tesisini modern şekilde yaparak mahalle sakinlerimizi koku ve gürültüden uzaklaştıracağız. Ve Turunçlu-Sümerler bölgesine 55 dönümlük yeşil alan daha kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Murat Bayram, Uğur Mumcu Parkı ve il genelindeki çalışmalar hakkında teknik bilgileri paylaştı.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak için çalıştıklarını söyleyen Bayram, "Şu anda il genelinde 147 bin 500 bin metrekarelik park, mesire ve yeşil alan çalışmamız var. 7 bin 500 metrekarelik bu alanımızın içinde çocuk oyun grupları, biyolojik havuz, yürüyüş ve koşu parkurları var. Solar aydınlatma sistemi ile aydınlanan parkımızda çocuk tuvaletleri olma özelliği ile Türkiye'de bir ilk. Parkımız tam manasıyla çocuk ve engelli dostu bir parktır" açıklamalarında bulundu.

Bölge halkına uzun yıllar hizmet verecek parkın açılışına Lütfü Savaş ile birlikte CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Defne Belediye Başkan Vekili Kenan Gül, HBB ve Defne Belediyesi meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve STK temsilcileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi