Hatay Valisi Rahmi Doğan, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı(YİKOB) toplantı salonunda basın mensuplarına ile buluştu. Gerek kendisi gerekse Hatay’a kazandırılan hizmetlerle ilgili medya organlarında çıkan haber ve eleştirilere de katılımcılar huzurunda tek tek cevap veren Doğan, şeffaf olduklarını ve vermeyecekleri hiçbir hesap olmadığını söyledi.

İstanbul’da düzenlenen Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri fuarından da bahseden Vali Doğan, bu organizasyon ile ilgili maliyetten şüphe eden ve paranın nereye gittiği konusunda aklında soru işareti olan varsa da, aydınlatmaya hazır olduklarını söyledi. Tüm harcamaların ve faturaların kayıt altına alındığını söyleyen Doğan, “Bu organizasyonda, kuruş kar edilmedi. Ne Hatay Valiliği ne Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ne de Hatay Esnaflar ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin burada bir kazancı olmadı.”dedi.

ZARAR GÖREN FİRMANIN ZARARI KARŞILANDI...

Toplantıda, katılımcı bir firmanın, ürünlerini iki kat fiyatına satmasına rağmen zarar gördüğünü söylemesi üzerine konuşan Vali Doğan, verdiği talimatla firmanın zararının karşılanmasını istedi ve ekledi; “Ürünlerinizi iki katına satmanıza rağmen zarar ettiyseniz, bundan sonraki organizasyonlara katılmamanız daha uygun.” dedi.

GÜNEY KOREDEN 5 BİN TURİST...

Tanıtımın verimli geçtiğini söyleyen Vali Doğan, Güney Kore’den bir heyetin kendisini ziyaret ettiğini ve 5 bin turisti Hatay’a getireceklerini söylediğini bildirdi. Tanıtımların önem arz ettiğini söyleyen Doğan, heyetlerin kente gelmesi için bu organizasyonları sürdüreceklerini söyledi.

Katılımcı firmaların ve gazetecilerin de söz aldığı toplantıda, öneri ve görüşler alındı.

Editör: Haber Merkezi