Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz'ın her daim üreten, emek veren, hayata değer katan tüm kadınların yanında olma görev ve bilinci ile Antakya Kadın Girişimci ve Üretim Kooperatifi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Antakya Belediyesi çatısı altında Antakya Gastronomi Akademisi adı ile hizmet verecek olan eski Antakya evinde düzenlenen protokol imza törenine, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal ve eşi, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, Antakya Kadın Girişimci ve Üretim Kooperatifi Başkanı Bedriye Karagündüz, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek ve çok sayıda basın mensubu katılım gösterdi.

Antakya Kadın Girişimci ve Üretim Kooperatifi Başkanı Bedriye Karagündüz konuşmasında; "Antakya Kadın Girişimci ve Üretim Kooperatifi olarak, Antakya'nın gastronomisine, turizmine ve ekonomisine katkıda bulunma fikriyle Antakya Gastronomi Akademisini açmış bulunmaktayız. Çağdaş kentlerde kooperatifler, özellikle kadın kooperatifleri, yerel yönetimler tarafından desteklenerek üreten ve çalışan kadınların aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamaktadır. Antakya Belediye Başkanımız Sayın İzzettin Yılmaz'da faaliyete başladığımız kooperatifimize destek olacağını belirterek bizimle iş birliği protokolü imzalama lütfunda bulundular. Çatısı altında bulunduğumuz Antakya Gastronomi Akademisi bünyesinde aşçılık kursları, gastronomi etkinlikleri, Antakya'ya özgü ev yemekleri üretim ve satışı, bunların dışında kadınlara yönelik birçok etkinlikler de yapılacaktır. Bu ortamın oluşmasında destek olan Antakya Belediye Başkanımız Sayın İzzettin Yılmaz'a ve Hatay Ticaret İl Müdürü Sayın Halit İmrek'e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." -dedi.

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz protokol imza töreninde yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi; " Bugün burada Antakya Belediyesi ile Antakya Kadın Girişimci, Üretim ve İşletme Kooperatifi ile bir işbirliği protokolü imzalamak amacıyla toplanmış bulunmaktayız.

Yerel yönetimler olarak kadına ve kadın girişimlerine desteğimizi arttırmak zorunda olduğumuzu biliyoruz.

Ekonomimizin ancak üreterek güçlenebileceğinin bilinciyle kooperatiflerin üretim dünyamıza daha çok katkı sağlayabileceğini düşünüyorum.

Birlikte hareket edebilme duygusunun özellikle kültürümüzde İmece adıyla bilinen yöntemin bulunmasına rağmen kooperatifçiliğin yeterince gelişememesi ekonomimizi olumsuz etkilemektedir.

Kadını üretime yöneltmek ve aile ekonomisine katkı sağlaması fikriyle devletimiz kadın kooperatiflerine desteklemelerde bulunmaktadır.

Biz de Antakya Belediyesi olarak kurulan Antakya kadın girişimci üretim kooperatifi ile işbirliği yaparak bundan sonra kurulacak kadın kooperatiflerine rol model olacağız.

Sözlerime burada son verirken başta aziz şehitlerimizin anneleri ve eşleri olmak üzere hayatımıza değer katan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlamak istiyorum. Antakya Belediyesi her zaman üreten kadınların yanında olacaktır."

Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz ve Antakya Kadın Girişimci ve Üretim Kooperatifi Başkanı Bedriye Karagündüz protokole imza attılar. Başkan Yılmaz 8 Mart Kadınlar Günü olması nedeni ile Karagündüz'e çiçek takdim etti. Program heyetin günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Editör: Haber Merkezi