Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 101. Yıldönümü'nü yayınladığı mesajla kutladı.

Başkan Yılmaz mesajında "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, bir kez daha büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ulusal egemenliğin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış gününün çocuklar için bayram olmasını isterken çok önemli mesajlar vermiştir. 23 Nisan, Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm dünya çocuklarının kardeşçe, barış içinde yaşanabilecek bir dünyanın tohumlarının atıldığı ilk ve tek çocuk bayramıdır.

Ülkemizin teminatı sevgili çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke bırakmak, onları geleceğe hazırlamak hepimizin sorumluluğudur. Bugün başta yaşadığımız coğrafya olmak üzere tüm dünyada yaşanan savaşların ve kavgaların gelecekte yaşanmaması için çocuklarımızın hep birlikte el ele olması büyük önem taşımaktadır. Yarınları teslim edeceğimiz çocuklarımıza ilgi, anlayış ve sevgi göstererek her zaman hoşgörüyle yaklaşmalıyız. Bunun için, çocukların sağlıklı büyümeleri ve eğitilmeleri gerekir. Ahlaklı, dürüst, vatansever olarak yetiştirilen insanlar, ülkeleri için bir teminattır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Meclisimizin açıldığı günü çocuklarımıza bayram olarak armağan ederken, onlara olan güvenini ve sevgisini de ortaya koymuştur. Çocuklarımızın, ülkemizi daha da güçlendirerek, çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için, sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getireceğine inancımız tamdır.

Bu bayram her ne kadar ülkemizin ev sahipliğinde dünya çocuklarının katılımıyla gerçekleştirilen bir sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik şöleni olarak kutlansa da ne yazık ki iki yıldır pandemi nedeniyle çocuklarımız bu coşkudan uzak kaldılar. Bizler ebeveynler olarak çocuklarımızın bu coşkusunu diri tutmalı, evlerimizde onlara bayram coşkusu yaşatacak ortam sağlamalı, evlerimizi, balkonlarımızı bayraklarla süslemeliyiz.

Bu vesileyle ülkemizi emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 101. Yıldönümü'nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için canlarını, kanlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. "

Editör: Haber Merkezi