Savaş, Gastronomi Evi'nde gerçekleşen kahvaltıda söz konusu mahallelerde HBB'nin 3 buçuk senedir yürüttüğü restorasyon, sokak sağlıklaştırma ve iyileştirme çalışmalarını anlattı.

SAVAŞ'IN HEDEFİ TARİHİ DOKUYU AYAĞA KALDIRMAK

Hatay'ın marka değerini yükseltmek, esnafın kazancını artırmak ve şehre daha fazla insanın gelmesini sağlamak amacıyla çalışmalar yapıldığını vurgulayan Lütfü Savaş, "Altyapımızı, yollarımızı, tarihi dokumuzu güzelleştirmek ve şehrimizin çıtasını yükseltmek için çalışıyoruz. Expo'yu, gastronomi alanındaki çalışmalarımızı, HADO'yu şehrimizin turizm ve ticareti için yapıyoruz. Bunların hepsi Hatay'ın gelişmesi için önemli organizasyonlar. Başat projelerimizden biri de tarihi dokuyu ayağa kaldırmak. Biz buralara dokundukça bölgenin kıymeti artıyor" ifadelerini kullandı.

SAVAŞ: BU İŞ ÇOCUKLARIMIZA BIRAKACAĞIMIZ MİRAS İLE ALAKALI

Hatay zenginleşirken herkesin katkı sağlamasını isteyen Savaş, 'Bu işin politik bir tarafı yok. Bu iş çocuklarımıza bırakacağımız miras ile alakalı. Zenginler Mahallesi'ndeki 15 sokağın restorasyon projesini bir an önce bitirmek istiyoruz. Bitirirken de hem esnafımızın hem de mahalle sakinlerimizin desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.

ÖDÜLLÜ PROJE SON HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Buluşmada Lütfü Savaş'ın öncülüğüyle turizme kazandırılan Zenginler Mahallesi'nde yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bir sunum yapıldı.

HBB Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Ziya Hamidioğulları'nın yaptığı sunumda verilen bilgilere göre 5 bin 200 metrelik cephesi olan toplam 15 sokakta çalışma yapılacak. Bu çalışmalarla Zenginler Mahallesi'nin Safranbolu gibi UNESCO tescilli sokaklara sahip olması hedefleniyor. Bu proje 2019 ve 2020 yıllarında Uluslararası Tarihi Kentler Birliği'nden Süreklilik Ödülü aldı.

Editör: Haber Merkezi