İSTANBUL (AA) - Unico Sigorta, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) verilerine göre, yılın ilk çeyreğinde kasko ve trafik sigortalarında en fazla büyüyen şirket oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TSB'nin ilk çeyrek verileri Unico Sigorta'nın hızlı büyümesini ortaya koydu.

Buna göre, Unico Sigorta, hayat dışı sigortacılıkta reel olarak yüzde 146 büyüyerek sektörün reel büyümesinin yüzde 82 üzerinde kaldı. Prim üretimini 1,47 milyar TL'ye çıkaran şirketin pazar payı yüzde 1,15'ten yüzde 1,74'e çıktı.

İlk 20 şirket arasında da yüzde 270 ile en çok büyüyen şirket olan Unico Sigorta, ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre kaskoda yüzde 639, trafik branşında ise yüzde 576 büyüme kaydetti.

Kasko sigortalarında sektörün 4,7 katı reel büyüme gerçekleştirerek pazar payını yüzde 0,99'dan yüzde 2,65'e, trafik sigortalarında ise sektör ortalamasının 4,6 katı büyüyerek pazar payını yüzde 1,38'den yüzde 3,54'e yükseltti.

- "Başarı hikayemiz devam ediyor"

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri yer alan Unico Sigorta Genel Müdürü Ender Güzeler, şirketin uzun vadeli planları doğrultusunda istikrarlı bir büyüme kaydettiğini belirterek, "2022'de gerçekleştirdiğimiz hedeflerimizin mutluluğunu yaşarken, iş planımıza uygun olarak 2023 yılında da pazar payı gelişim ve karlılıkta sonuçlar üretmeye devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Dengeli bir portföylerinin bulunduğunu ve özellikle oto sigortalarında iddialarını devam ettirdiklerini kaydeden Güzeler, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Geçen yıl uçtan uca yenilediğimiz kasko ürünümüz, her geçen dönemde büyüme istikrarını devam ettiriyor. Bu başarı, başta profesyonel acentelerimizin bize olan güvenini ve müşterilerimizin memnuniyetini gösteriyor. Bundan gurur duyarken, başta acentelerimize en içten duygularımızla teşekkür ederiz. Bu sonuçların ortaya çıkmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür etmem gerekiyor. Yakın zamanda tüm paydaşlarımızı mutlu edecek yeni bir kasko ürününün müjdesini şimdiden paylaşmak isterim."

- "Poliçe satışına değil, çözüm satışına odaklanıyoruz"

Ender Güzeler, süreklilik ve başarının ancak ekip çalışmasıyla mümkün olabildiğini, her başarı öyküsünün arkasında güçlü bir ekip bulunduğunu bildirdi.

Güzeler, "Bizim ekip tanımımızın içinde şirket, acente, ekspertiz, servis ve diğer tüm çözüm ortaklarımız da var. Hepimiz için başarı ölçütümüz müşterilerimizin memnuniyetidir. Bu anlamda çok değerli bir ekip çalışması yürütüyoruz. Poliçe satışına değil, çözüm satışı odağımızdan sapmadan ve sistemi oluşturan tüm parçaları güçlendirerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: aa