Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), su kaybını önlemek ve iletimini sağlıklı şekilde için hayata geçirdiği 'Antakya Merkez İçme Suyu İkmal İnşaatı'nda çalışmalarını sürdürüyor.

Küresel ısınma, iklim değişikliğiyle artan buharlaşma ile kaçak ve sızıntı gibi fiziki su kayıplarına karşı yürütülen içme suyu iyileştirme çalışmalarının önemli bir adım olduğuna dikkat çeken HATSU, proje kapsamında farklı ebatlarda 35 km yeni içme suyu çalışmasının yapıldığını açıkladı.

Toplamda 104 km içme suyu şebeke ve 12 bin 500 adet abone bağlantısı çalışmasının yapılacağını aktaran HATSU, 550 adet abone bağlantısı, 4 debimetre odası ve 11 yangın hidrantı çalışması yapıldığını aktararak, vantuz odaları, vana odaları, tahliye odaları yapım işinin de sürdüğünü belirtti.

HATSU, şehirleşmenin, nüfusun her geçen gün artması ve iklimsel faktörlerden dolayı git gide azalan suyun şebekelerden kaynaklı kaybını önlemek, insan ve çevre sağlığına uygun şekilde iletmek adına yapılan yenileme çalışmalarının süreceğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi