26 Ağustos 2020 tarihinde dünyada ve Türkiye'de ilk olarak kurulan Ulusal Veteranlar-Masterler Konfederasyonu (UVMK), Akdeniz Masterler Federasyonu ev sahipliğinde Hatay'da Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Salonu'nda toplanarak ilk genel kurulunu gerçekleştirdi.

Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye ile Adıyaman illerini de içerisinde bulunduran Akdeniz Masterler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kaplan ev sahipliğinde ATSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen Ulusal Veteranlar-Masterler Konfederasyonu (UVMK) Genel Kurul Toplantısına Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mehmet Öztürk, Futbol İl Tertip Kurulu Başkanı Müfid Tatlı, Serinyol Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nurittin Koyun, Anadolu Masterler Dostluk Federasyonu Başkanı S. Ahmet Buğdaycı, Çukurova Masterler Federasyonu Başkanı Ramazan Çakır, Güney Marmara Masterler Federasyonu Başkanı Rıza Orhanlı, Marmara Masterler Federasyonu Başkanı İsmail Işıksoy, Türkiye Masterler Birliği Federasyonu Başkanı Ali Osman Çınar ve Ulusal Veteranlar Masterler Ege Bölge Federasyonu Başkanı Uğur Eren ve üyeler katılım gösterdi.

Divan Başkanlığı'nı Çukurova Masterler Federasyonu Başkanı Ramazan Çakır'ın yaptığı Ulusal Veteranlar-Masterler Konfederasyonu (UVMK) Genel Kurulu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ASKF Başkanı Mehmet Öztürk, Futbol İl Tertip Kurulu Başkanı Müfid Tatlı, Serinyol Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nurittin Koyun, ve Akdeniz Masterler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kaplan birer konuşma yaptılar.

İlk konuşmasını gerçekleştiren ASKF Hatay İl Başkanı Mehmet Öztürk, "Ülkemizin değişik yerlerinde spor camiasının içerisinde bulunan arkadaşlarımızı ilimizde ağırlamaktan son derece mutluyuz. Bu genç arkadaşlarımız var olduğu sürece futbolun ve sporun ölmediği kanaatindeyim. Yaşı ilerlemiş genç kardeşlerimizin spordan ve futboldan mahrum kalmamaları için futbol turnuvalarının yapılmasında emeği geçen bütün arkadaşlarımıza Hatay ilimiz adına şükran ve saygılarımı sunuyorum. Gerçekleştirilecek olan kongrenizin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Futbol İl Tertip Kurulu Başkanı Müfid Tatlı ise yaptığı konuşmada, "Spor camiasının içerisinde bulunan arkadaşlarımızı Hatay'da ağırlamaktan büyük bir onur duyuyoruz. Futbol evrensel bir oyundur. Futbolu bir puzzle olarak düşündüğünüz zaman, bu puzzle'nın bir eksik olduğunu görüyorsunuz. Bununla birlikte bu puzzle'nın futbolla birlikte tamamladığınızı düşünüyor ve bu parçayı tamamladığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Spora ve futbola destek desteklerini esirgemeyen Serinyol Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nurittin Koyun ise yaptığı konuşmada, "Özellikle şahsım olarak bu olaydan çok mutluyum. Toplum bilincini, sosyalleşmenin en güzel örneklerinden birini yapıyorsunuz. Özellikle orta yaş grubunu toplumda hem sağlık yönünden, hem de manevi yönden en çok ihtiyacı olan bir olayı hiçbir karşılık beklemeden yapıyorsunuz. Ülkemizin 7 bölgesinden bir araya gelerek toplumsal bir örgütlenmeyle spor bilincini tüm topluma aşılamaya çalışıyorsunuz. Bizlerin yaptığı bir şey yok ama sizlerin yaptığı bu spor bilinci inanıyorum ki çok kısa süre toplum içerisinde büyük destek görecektir. Sizlerin yarattığı bu olaydan dolayı bizler sadece onur duyuyoruz. Spor bilincinin topluma aktarılması konusunda katkısı olan her arkadaşımı tebrik ediyor, genel kurulunuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Akdeniz Masterler Federasyonu ev sahipliğinde ATSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen Ulusal Veteranlar-Masterler Konfederasyonu (UVMK) Genel Kurulu'nda son konuşmasını gerçekleştiren Akdeniz Masterler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kaplan ise yaptığı konuşmada, Veteran-Master nedir? Türkiye'de genelinde konfederasyonun kuruluşu, misyon, vizyonu ile birlikte üye dernek ve sporcu sayılarını bir slayt sunumu yaparak katılımcılara anlattı.

Genel kurulda gerçekleştirdiği konuşmasının son bölümünde destek verenleri unutmayan Akdeniz Masterler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kaplan, "Bizleri Hatay'da hiçbir zaman yalnız bırakmayan ASKF Hatay İl Başkanı Mehmet Öztürk'e, TFF Serinyol Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Nurittin Koyun'a, Futbol İl Tertip Kurulu Başkanı Müfit Tatlı'ya, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve genel kurulumuzun gerçekleştirilmesinde bizlere kapılarını açan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin'e Akdeniz Masterler Federasyonu adına ve ayrıca genel kurula katılım gösteren federasyon başkanlarımıza teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi