Basın sektörü çalışanlarının haklarını düzenleyen Basın İş Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 1961 yılından bu yana 10 Ocak günü, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.
İletişim teknolojilerindeki hızlı gelişme ile birlikte en kısa sürede doğru bilgi ve tarafsız habere ulaşmanın önemi her zamankinden daha fazla artmıştır.
Yazılı ve görsel basının yanı sıra internet medyası ve sosyal medyanın etkinlik alanını genişlettiği günümüzde; halkın doğru ve tarafsız habere ulaşmasını sağlamak, toplumsal dinamizmi beslerken, vatandaşlık bilincine katkı sunmaktadır.
Bu yönüyle meslek etiğinden taviz vermeden bilgi ve haber üreten medya sektörü, gelişmiş toplumların itici gücü, sağlıklı işleyen demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri halini almaktadır.
Her yönüyle aydınlatıcı ve yol gösterici olmak çabası ile objektif, toplum değerlerine saygılı, kişi mahremiyetine duyarlı bir şekilde mesleğini icra eden basın çalışanları da her türlü takdiri hak etmektedir.
Bugüne kadar sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda Hatay’ın tanıtılması ve gelişmesine katkı sağlayan yerel basın çalışanlarının gösterdikleri gayreti, bundan sonra da aynı hassasiyetle sergileyeceklerine olan inancımı belirtir, ilimiz genelindeki tüm basın mensuplarımızın ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.

Editör: Haber Merkezi