Kırıkhan'da TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay Milletvekilimiz Hüseyin Yayman'ın da desteğiyle eğitime dev yatırım yapıldı.

Kırıkhan'da son iki yıl içerisinde 13 okulun inşaatı tamamlandı. 7 okulun inşası ile 4 okula ait güçlendirme ihalesi ise bu yıl içerisinde yapılacak. Salgın nedeniyle Okullarda eğitime ara verilmesine rağmen yeni inşaat çalışmaları ara vermeden devam etti.

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'ın takibi ile Kırıkhan'ın eğitim alanındaki sorunlarını çözmek için adıl atıldı.

MEB Müdürü Kemal Karahan'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada 2018 yılından bu yana Kırıkhan'da 13 okul binası yeniden inşa edildi. 13 okulda toplam 221 derslik öğrencilere hizmet verir duruma getirildi. Ayrıca bu süreçte 300 kişilik öğrenci yurdu tamamlanarak eğitimin hizmetine sunuldu. Karahan, geleceğin aydınlık ve kalkınmış Türkiye'sini kurmanın yolunun eğitimden geçtiğinin altını çizdi.

YATIRIMLAR HIZ KESMİYOR

Bu yıl içerisinde 4 okulun güçlendirme, 7 Okulun ise yeni bina inşaatına ait ihaleler yapıldı.

Kırıkhan'daki eğitim konusunda yaşanan sıkıntıları yakından takip ederek gerek Bakanlık gerekse İl MEB Müdürlüğü nezdinde çözüme kavuşturulmasını sağlayan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Rehberlik Araştırma Merkezi, Bilim Sanat Merkezi ve 3. Kademe Özel Eğitim ve Uygulama Merkezlerinin de açılmasına vesile oldu.

Geçtiğimiz ay içerisinde Kırıkhan'a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, 3 okulun Kırıkhan'da açılacağına ilişkin müjdeyi vermişti. Konuyu yakından takip eden Milletvekili Yayman, 3 okulun Kırıkhan'a kısa sürede açılmasına vesile oldu.

ÜÇ YENİ YATIRIM GELİYOR

Milletvekili Hüseyin Yayman üç yeni okulun Kırıkhan'a kazandırılmasını yeterli bulmadı ve yaptığı girişim sonucunda 3 okul binasına ait inşaatın bakanlık yatırım programına alınmasını sağladı.

Kovid salgını nedeniyle okullarda eğitimlerin sağlıklı bir şekilde yapılamamasına karşın, fiziki eksikliklerin ortadan kalkmasıyla Kırıkhan'da eğitim gelecekte sağlam ve teknolojik bir ortamda sürdürülecek.

Konuyla ilgili TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "Hatay'ımızdaki ve Kırıkhan'daki eğitim seviyesini en üst düzeye çıkartmaya çalışıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı güçlü, bilgili, eğitimli bireyler olarak topluma kazandırmanın temelini atıyoruz. Okullarımızın fiziki eksikliklerinin dışında tüm eksikliklerini gidererek pandemi sonrasına hazırlıyoruz." Sözlerini kullandı.

GÜÇLÜ EĞİTİM, GÜÇLÜ TÜRKİYE

Yayman, "Çocuklarımızın eğitimli, kültürlü, vatanperver ve başarılı bireyler olmasının önündeki tüm engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Gençlerimiz ne kadar bilgili ve güçlü olursa geleceğin Türkiye'si de o kadar güçlü ve müreffeh olacaktır.

Bu yatırımların şehrimize gelmesi için yardımlarını esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'a, Valimize, Milli Eğitim Bakan yardımcılarımıza ve İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan'a şehrimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi