AK Parti Hatay 7. Olağan Kongresi 24 Şubat Salı günü yoğun bir katılım ve coşku ile gerçekleştirildi. Kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans ile katılırken, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Antakya'ya gelerek bizzat teşrif etti.

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e Hatay programı süresince tüm milletvekilleri ve protokol üyeleri ile birlikte eşlik etti.

HAVAALANINDA KARŞILAMA

Başkan Yılmaz önce Hatay Havaalanında Bakan Gül'ü karşıladı. Karşılama programına AK Parti Hatay Milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik, Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Abdulkadir Özel, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, ilçe belediye başkanları, parti teşkilat üyeleri ve basın mensupları katılım gösterdi.

KONGRE ÖNCESİ CUMHUR İTTİFAKI ÜYELERİ BİR ARAYA GELDİ

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, havaalanının ardından kongrenin gerçekleştirileceği Antakya Kapalı Spor Salonu'na geçti. Kongre öncesinde Cumhur İttifakı üyeleri ile bir araya gelen Başkan Yılmaz şu görüşlere yer verdi; "AK Parti Hatay 7. Olağan İl Kongremiz öncesi Cumhur İttifakı Teşkilatımız ile kucaklaştık. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi, daim eylesin. Kongremiz hayırlara vesile olsun inşallah."

Başkan Yılmaz burada MHP Hatay İl Başkanı Murat Adal, MHP Hatay Kadın Kolları İl Başkanı Dilek Demirdöven, MHP Antakya İlçe Başkanı Mehmet Kanlı, AK Partili ilçe belediye başkanları ve teşkilat üyeleri ile bir araya geldi.

BAŞKAN YILMAZ'DAN "BİRLİK BERABERLİK" VURGUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün bizzat onurlandırdığı AK Parti Hatay 7. Olağan İl Kongresi hakkında görüşlerini ifade eden Başkan Yılmaz, birlik beraberliğin önemine vurgu yaptı. Başkan Yılmaz açıklamasında şu görüşlere yer verdi; "Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül'ün teşrifleri ile AK Parti Hatay 7.Olağan İl Kongremizdeyiz.

Sayın Bakanımızın da vurguladığı gibi "Teşkilatçılık" bir ve beraber olmak, dayanışma içerisinde olmak, gönül bağı kurabilmek ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacak yegane unsurlardandır.

Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kongremizi video konferansla onurlandırdı. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi;

"Tek Millet,

Tek Bayrak,

Tek Devlet,

Bir Olacağız,

İri Olacağız,

Kardeş Olacağız,

Hep Birlikte Türkiye Olacağız."

Kongre heyecanımızı oyumuzu kullanarak neticelendirdik. Göreve seçilen İl Başkanımız Sayın Adem Yeşildal ve ekibini tebrik ediyor, birlik beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyi hizmetleri üreteceklerine inanıyorum. Büyük bir coşku ile gerçekleşen kongremizin şehrimize, milletimize, hayırlı olmasını temenni ediyorum."

KONGRE SONRASI AFAD ZİYARETİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül kongre sonrasında önce Antakya Belediyesi'ni ardından AFAD Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Başkan Yılmaz AFAD ziyareti sonrası Bakan Gül'ü uğurladıklarını ifade ederek; " Sayın Bakanım teşrifiniz bizleri onurlandırdı. Sizleri Medeniyetler şehri Antakya'mıza yine bekleriz." sözlerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi