CHP'li Güzelmansur soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Hatay'ın nüfus artış hızı açısından birinci, nüfusuna göre en büyük üçüncü ilçesi olan Defne'nin devlet hastanesi ihtiyacına, bölge Milletvekili olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığım çalışmalar ve Sağlık Bakanlığı'nda gerçekleştirdiğim görüşmelerle dikkat çekmeye çalıştım. Sağlık Bakanlığı'nın konuya gösterdiği hassasiyet neticesinde, Defne Devlet Hastanesi yapımı için çalışmalar başlatıldı.

Defne'de yapılacak devlet hastanesine arsa tahsisi noktasında, yaklaşık 68 dönüm alanlı, Koçören Mahallesi 142 ada 196 nolu parsel yatırım programına alınmak üzere Sağlık Bakanlığı'na teklif edilmiştir. Hazineye ait olan söz konusu parselin Sağlık Bakanlığı'na tahsisi için gerekli işlemlerin yapılması hususunda da Hatay Milli Emlak Müdürlüğü'ne yazı yazılmıştır. Söz konusu işlemler devam etmektedir."

KOÇÖREN'DEKİ BELİRLENMİŞ YER DURURKEN FARKLI ARSALARI GÜNDEME GETİRMENİN AMACI DEFNE'YE HASTANE YAPIM İŞİNİ SÜRÜNCEMEDE BIRAKMAK MI?

Defne Devlet Hastanesi için yer tahsisi ve devri konusunda çalışmalar neredeyse tamamlanmak üzereyken Ak Parti Hatay İl Başkanlığı tarafından farklı arsalar gündeme getirilmesinin, toplantılar yapılmasının, açıklamalarda bulunulmasının gerekçesini soran Güzelmansur'un Dr. Fahrettin Koca'nın yanıtlamasını istediği sorular şunlar:

Defne Devlet Hastanesi arsası olarak, Bakanlığınız tarafından yatırım programına alınmak üzere teklif edilen, yine Bakanlığınıza devri hususunda işlemlerini başlattığınız yaklaşık 68 dönüm alanlı, Koçören Mahallesi 142 ada 196 nolu parselle ilgili bir sorun var mıdır? Devir işlemleri hangi aşamadadır?

Ak Parti Hatay İl Başkanlığı'nın Defne Devlet Hastanesi için farklı arsalar gündeme getirmesinin gerekçesi nedir? Bu açıklamalar Sağlık Bakanlığı'nın bilgisi ve oluru dahilinde midir?

Defne Devlet Hastanesi arsası olarak toplum sağlığı ve ulaşımı açısından uygunsuz ve daha küçük parselli farklı arsalar gündeme getirilmesinin amacı, Defne'ye Devlet Hastanesi yapımı işini sürüncemede bırakmak mıdır?

Editör: Haber Merkezi