Düzenlenen toplantı, gazetecilere kahvaltı ikram edilerek başladı. Daha sonrasında ise Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, açıklamalarda bulundu.

Sarı yaptığı açıklamada, "Bugün, güzel bir gün. Değerli basın mensuplarıyla böylesine önemli bir programda bulunmak gurur verici. Onun için festival öncesi basın ve cemiyet mensuplarıyla gündeme dair konuları görüşmek üzere ve Altınözü'nün genel durumunu konuşmak üzeere sizinle güzel bir gün olmasını istedik. Hepiniz hoş geldiniz" ifadelerini kullandı.

Sarı; daha sonrasında, Cumartesi günü festivalin başlayacağını belirterek, "Malumunuz 23 Ekim'de beşincisini düzenleyeceğimiz Zeytin ve Zeytinyağı festivaline Gastronomi'yi de ekledik. Takdir edersiniz ki, Zeytinyağı'nın olmadığı yemek yok. Onun için biz de Hatay'ın güzel Gastronomi kültüründe yer almak istiyoruz ve bu konuda da iddialıyız" dedi.

HAFTADA 25 BİN ZİYARETÇİYİ ALTINÖZÜ'NDE AĞIRLIYORUZ

Sarı, Altınözü'ndeki ziyaret oranının arttığını vurgulayarak, "İşi çok acil olmayan, işi illa ki Altınözü'ne düşmeyen kişiler, kolay kolay buraya gelmezdi. Ama çok şükür bugün itibarıyla hafta sonları da sayarsak en kötü ihtimalle 25 bin insanı misafir ediyoruz. Benim elimde sihirli değnek yok, bunu her platformda konuşuyoruz. Bugün de sizin aracılığınızla paylaşma imkanı bulduk. Bu bir grup işidir, ekip işidir. Bir ilçede bulunan bütün kurumlarla, bütün unsurlarla iletişim halindeyiz. Örneğin Cumartesi günkü festivalde maddi ve manevi bütün yükü karşılıyor olabiliriz ancak her kurumdan ilgili bir arkadaşımızı alarak 30 kişilik bir komite kurduk. Herkes bu programın bir tarafından tutuyor ve onun için ilçeyi barındıran herkesin emeği var. Bütün kurum ve kurum temsilcilerimize teşekkür ediyorum" cümlelerine yer verdi.

Altınözü'ndeki gezilecek yerlere değinen Sarı, "15 Temmuz Milli İrade Parkı ve geçen sene itibarıyla açışını yapmış olduğumuz Altınözü Millet Bahçesi var. Bunların içerisinde yemek yiyebileceğiniz, misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz sosyal tesislerimiz mevcut. En önemilisi de bizim ana konumuz olan Zeytin ve Zeytinyağıı festivalinin yanı sıra da ilçede yaptığımız ve yapacağımız tesislerin, yatırımların her birinin başında, ortasında veya sonunda olmak üzere Zeytin ve Altınözü ile ilgili bir isim kullanıyoruz. Örneğin; Zeytin Cafe, Altın Zeytin Cam Teras, Ters Altın Konak gibi. Biz Zeytin'i, Altınözü'nü her platformda anlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

KONSERLERİMİZ VE GÜREŞ ETKİNLİĞİMİZ OLACAK

Son olarak yapılacak etkinlikteki faaliyetlerden bahseden Sarı, "Güzel konserlerimizi festivalin birinci gününde geç saate kadar vatandaşlarımızı rahatsız etmeyecek şekilde devam ettireceğiz. İkinci günde ise milli sporlarımızdan olan, vazgeçemediğimiz aba güreşlerimiz var. Aba güreşinin bir diğer özelliği de, bu sezon Altınözü'nde yapılacak aba güreşinin son olması. O yüzden birçok ilden misafirlerimiz olacak. Hep birlikte yoğun mücadeleler izleyeceğiz. Güreşin hemen ardından vatandaşlarımızı bırakmıyoruz. Hatay'da zaman geçiren, gençlik yıllarımda dinlediğim, hemşehrimiz Gökhan Güney bizlerle olacak. Bunun yanı sıra hemen güreşten sonra Hakkı Bulut ve Ankaralı Yasemin konserleriyle birlikte karşınızda olacağız. Burada amacımız tamamen doğal olan Zeytinyağı ve Zeytin ürünlerimizi Türkiye'ye, Dünya'ya tanıtmak. Festivalimizin şimdiden ülkemize, ilimize ve ilçemize hayırlı gelmesini temenni ediyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

Düzenlenecek yarışmalara ek olarak söyleşi, aba güreşi ve konserlerin yapılacağı festivale, Türk yemek uzmanı yazar Sahrap Soysal, Şarkıcı Mustafa Ceceli, Ankaralı Yasemin, Gökhan Güney, Hakkı Bulut ve şefler katılacak.

Altınözü Milli İrade Parkı'nda düzenlenecek festival, 24 Ekim'de aba güreşinin ardından konserlerle son bulacak.

DOĞANAY YİĞİTOĞLU

Editör: Haber Merkezi