Hatay Büyükşehir Belediyesi, yepyeni bir yaşam alanını kente kazandırmak için gün sayıyor.

Apartman ve kent yaşamına alternatif yaratmak için kolları sıvayan HBB, Defne Turunçlu Mahallesi'nde hizmet verecek hobi bahçelerinin yapımını tamamladı.

LÜTFÜ SAVAŞ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Başkan Lütfü Savaş, projeye büyük önem veriyor ve çalışmaları yakından takip ediyor. Savaş geçen günlerde hazırlıkları yerinde inceledi ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

SAVAŞ: 52 TANE ÇOK GÜZEL HOBİ BAHÇESİ YAPTIK

Lütfü Savaş proje hakkında açıklamalarda bulundu. Apartman hayatından sıkılan vatandaşlar için 52 adet hobi bahçesi yaptıklarını söyleyen Savaş, "Her biri 50 metrekarelik 52 tane çok güzel hobi bahçesi yaptık. Vatandaşlarımız, 10 metrekaresi kapalı, 40 metrekaresi açık alandan oluşan bahçelerimizin topraklarında istediği sebzeyi ekebilecek ve burada hoşça vakit geçirebilecek. Her bahçenin kendine müstakil suyu var. Vatandaşlarımız bu bahçelerde organik tarım yaparak sağlıklı ürünleri kendi elleriyle yetiştirebilecek" açıklamalarında bulundu.

"BAHÇELERİN KİRA BEDELİ HERKESİN BÜTÇESİNE UYGUN OLACAK"

Hobi bahçelerinden faydalanmak isteyen vatandaşların Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığına başvurmaları gerektiğini ifade eden Savaş, "Başvuruların başlayacağı tarihi yakın zamanda açıklayacağız. 52 aile bu güzel mekanlara sahip olabilecek. Bahçelerin kira bedeli yüksek değil, herkesin bütçesine uygun olacak. Hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Editör: Haber Merkezi