Hatay Valisi Sayın Erdal Ata, 22 Eylül 2017 Cuma günü saat 14.30’da Altınözü Müftülüğü toplantı salonunda “Muhtarlar ve Halka Buluşma” toplantıları kapsamında Altınözülü vatandaşlarımız ve mahalle muhtarlarıyla buluştu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı, Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur’un ilçe ile ilgili yaptığı sunum ile devam etti.
Sunumun ardından kısa bir konuşma yapan Vali Ata, Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda ilçelerimizde muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla bir araya gelerek ilçenin sorunlarını ve vatandaşlarımızın taleplerini birinci ağızdan dinlemek üzere bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti.
Kaymakam Uygur’un yaptığı sunum çerçevesinde ilçe ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Vali Ata,  ‘’Öğrencilerimizin sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerini yapabilecekleri mekânlara ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Onun için ben belediye başkanımızdan rica ediyorum. Hiç değilse bundan sonraki süreçte yeni yerler veya kentsel dönüşüm uygulanan yerler olduğu takdirde mutlaka okullar için yeterli alan oluşturulması lazım. Hastane olarak 50 yataklı bir hastanemiz var. Aslında baktığımız zaman 10 yıllık bir bina, normalde ihtiyaçları karşılaması gerekiyor. Ama maalesef ihtiyaçları karşılamadığını görüyoruz. Fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve yatak kapasitesinin arttırılması gerekiyor. Diğer kamu yatırımlarında ise hizmet binaları yapılması mümkündür. Hedefimiz 15 ilçemizin 15’inde de hizmet binalarını yenilemek. Şu an çalışmalar devam ediyor. Devam edenler bittiği takdirde 9 ilçemizin hizmet binalarını yenilemiş olacağız. Geri kalan 6 ilçemizle ilgili de hem proje çalışmaları hem yatırım programına alınması ve yatırım programına alındıktan sonra da arsa tahsisi yapılması ile ilgili gayretlerimiz devam ediyor.’’ dedi.
DSİ’nin ilçede yaptığı önemli çalışmalar olduğunu ifade eden Vali Ata, bu çalışmaların tamamlandığı takdirde ilçemizde vatandaşların beklediği birtakım kamusal hizmetlere katkı sağlanacağını dile getirerek toplantının ilçemize hayırlı olması temennisinde bulundu.
Toplantının devamında  muhtarlarımız ve vatandaşlarımız tek tek söz alarak mahallelerinin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Ata’ya ilettiler. Vatandaşlarımızın kendisine ilettiği sorun ve talepleri dinleyen Vali Ata, sorunların çözümüne ilişkin ilgili kurum müdürlerine talimatlar verdi.
Toplantıya Hatay Valisi Sayın Erdal Ata’nın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J.  Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarımız katıldı.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
hatay.gov.tr

Editör: Haber Merkezi