Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), içme suyu şebekesi olmayan ve şebekesinde su kaybı yaşanan bölgeler için hazırladığı projelerin bir yenisini Defne Döver Mahallesi'nde hayata geçirdi.

İlimizin muhtelif noktalarında içme suyunu sağlıklı ve kayıpsız şekilde iletimini sağlamak adına çalışmaların kapsamlı şekilde sürdüğünü belirten HATSU, Defne ilçesine bağlı Döver Mahallesi'nde ekonomik ömrünü tamamladığından dolayı sık sık arızalanan şebeke yerine 5 bin metre yeni şebekenin çekileceğini açıkladı.

Döver Mahallesi'ni sağlam şebekeye ve sağlıklı suya kavuşturacak proje kapsamındaki toplam çalışmanın 1500 metresinin tamamlandığını aktaran Genel Müdürlük, Defne ilçesinin içme suyu şebekesinin iyileştirilmesi ve enerjideki tasarrufa katkıda bulunmak amacıyla toplamda 132 bin metre yeni şebeke çalışmasının yapıldığını açıkladı.

Teknik personel denetiminde yapılan çalışmada 2 ekskavatör, 1 kepçe, 1 kamyon, 4 traktör ve 10 personel görev yapıyor.

Yeni içme suyu şebekesine kavuşmalarından ötürü mahalle sakinleri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve HATSU ekiplerine teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi