Yusuf ve Kudret Saraç çifti 12 yaşındaki engelli çocukları Meryem Saraç'ın rahat ve düzenli nefes alabilmesi için kullandığı ve belirli süre aralıklarla değiştirmesi gerektiği aparatı değiştirmek üzere Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti ailenin iddiasına göre doktorun steril olmayan bir ortamda yanlış müdahalesi sonucu çocukları hayatını kaybetti.

"ÇOCUĞUM GÖZLERİMİN ÖNÜNDE ÖLDÜ"

Anne Kudret Saraç o acı dolu anlarını şu sözlerle anlattı: "Her zaman düzenli olarak yaptığımız basit bir operasyon için hastaneye gittik. Doktor çocuğuma odasında müdahale etmeye etmeye başladı. Önce şaşırdık burda mı yapacaksınız diye sorduk. Doktor da evet ediyerek işleme devam etti. Biz ona değiştirmesi için aparatı getirmiştik kendisi aparatı açarken önce yere düşürdü sonra da yerden çıkararak sadece dezefente etti ve kızımın boğazına yerleştirmeye çalıştı. Aparatı kızımın boğazına yerleştirmeyen doktor git gide kızımın boğazını zorlamaya başladı. Kızım nefes almakta zorlanmaya başladı doktora durumu anlatmaya çalıştım beni dışarı çıkardı. Daha sonra kızım nefes alamadı oracıkta can verdi. Çok basit bir işlem için gittik ama kızımı geri gelmedi. Kızımı öldürdüler. Ben o doktorun en ağır cezayı almasını istiyorum."

Baba Yusuf Saraç ise acılarının tarifsiz olduğunu bu olayda kimin ihmali ve suçu varsa gerekli cezayı almalarını istediğini söyledi.

Aile kızlarını kaybetmenin ardından doktor için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ailenin avukatı Ali Haydar Güleç ise konu ile ilgili başlatılan soruşturmanın yakın takipçisi olacaklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi