Asrın felaketi olarak kabul edilen depremin ilk anlarından itibaren 7’den 77’ye seferber olan Mustafakemalpaşa’da uzun süredir ekipleri ile birlikte Hatay’da görev yapan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, yaralar sarılana kadar desteklerinin artarak süreceğini söyledi.BURSA (İGFA) - Bursa Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin talimatıyla görevlendirildiği Hatay Arsuz’dan döndü.

Başkan Kanar, tüm imkânlarıyla yaralarına merhem olduğu Hatay’ı şu notlarıyla anlattı:

"Yerel Yönetimler Başkanımız Mehmet Özhaseki’nin talimatlıyla Hatay’ın Arsuz ilçesine görevlendirildiğim gibi ekiplerimizle birlikte yola çıktık. Depremin ilk gününden itibaren Yerel Destek ekibimiz önce Malatya ardından Hatay Arsuz, Mustafakemalpaşa Arama Kurtarma Ekibimiz ( MPAK) önce Gaziantep ardından Hatay Antakya’nın yaralarını sarmak için sahada Türkiye’miz için çalıştılar. Bizlerde yaralarını sarmak için Yerel Destek ekibimiz ile mahalle mahalle gezerek, Arsuz’u Mustafakemalpaşa sevgisiyle ısıttık. Hala Sultan Aşevi personellerimiz ve gönüllü aşçılarımız ile birlikte iki öğün 3000 kişilik bol protein içerikli menüler ile sıcak yemek dağıtımlarını sağladık. Kültür İşleri Müdürlüğümüz kursiyerlerince deprem bölgesinde ki depremzede çocuklar için el emeği göz nuru bere, atkı yelek ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz ’ün atık malzemelerden hazırladıkları oyuncakları çocuklarımıza ulaştırdık. Her ailenin kalbine dokunup, tüm sevgimizle Arsuz halkını kucakladık." ifadelerine yer verdi.

SOYLU VE KANAR HATAY’DA MUHTARLAR İLE BULUŞTU

Başkan Kanar’ın Hatay ziyareti sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arsuz muhtarları ile bir araya gelerek, Afet Koordinasyon ve Değerlendirme toplantısı gerçekleştirerek, Arsuz’un tüm eksiklerini detaylı bir şekilde not aldı.

Arsuz’un son durumunu Soylu’ya aktaran Başkan Kanar, ‘’ Deprem bölgesinde ki yaralarımızı sarmak için toplandık. Her şey Türkiye’miz için notuyla sosyal medya üzerinden toplantıya dair görüntülerini paylaştı.

Kaynak: igf