Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz koronavirüs salgınına karşı sosyal mesafeyi korumak ve maske kullanımına özen göstermek konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz salgınla başa çıkmak için bilinçli olmanın önemine değinerek; “ Yerel yönetimler olarak aldığımız önlemlerin yanı sıra vatandaşlarımızın da kendi önlemlerini alması gerekiyor. Salgınla ancak herkes mücadele ederse başa çıkabiliriz. Bu sebeple tüm bireylere kendi sağlıklarını koruyabilmeleri amacıyla büyük görev düşüyor.

Öncelikli olarak sosyal mesafeyi korumak zorundayız. Bu sebeple gerekli olmadıkça dışarıya çıkmamalı, çıkıyorsak muhakkak maske kullanmalıyız. Salgına karşı bilinçli olmalı, hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için gerekli hijyen kurallarına uymalıyız.

Değerli hemşehrilerimin uyarıları dikkate alarak gerekli özeni göstereceğine inancım tamdır. Bu vesile ile herkese sağlıklı günler diliyorum.”

Başkan Yılmaz açıklamasının devamında koronavirüs ile mücadele sürecinde alınması gereken tedbirler konusunda sık sık ziyaretler gerçekleştirdiğini, bu kapsamda çarşı içerisinde, pazarlarda, fırınlarda ve muhtarlıklarda vatandaşlara bizzat maske dağıtarak, kullanım alışkanlığının önemini hatırlattığını vurguladı.

Başkan Yılmaz ayrıca Antakya Belediyesi Mahfel Sosyal Tesisleri içerisinde günlük ortalama 12 bin adet kapasite ile maske üretim çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi