Öğrencilerin bilime olan merakını artırmak amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi bünyesinde hizmet veren Bilim TIRI, bu kez Hatay’daki depremzede çocuklar için hizmet veriyor.KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi tarafından öğrencilerin bilime olan merakını artırmak amacıyla hizmete sunulan Bilim TIRI, şimdi de Hatay’daki depremzede çocuklarla buluşuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, depremin ilk gününden bu yana Hatay’da altyapı, lojistik, su çalışmaları, barınma, mobil mutfak, haberleşme ve enerji sağlama gibi her türlü insani ihtiyacı karşılamak adına canla başla çalıştıklarını söyledi.

Depremin yaralarının sarılmasına katkı sağlamak ve çocuklara moral vermek için Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilim TIRI’nı da Hatay’a gönderdiklerini kaydeden Başkan Altay, “Depremden etkilenen yavrularımıza yaşadıkları büyük korkuyu bir nebze de olsa unutturabilmek için Konya Bilim Merkezi bünyesindeki Bilim TIRI’mızı Hatay’ın; Altınözü, Antakya, Arsuz, Belen, Defne, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Payas, Samandağ ve Yayladağı çadır kentlerinde çocuklarımızla buluşturuyoruz. Tüm evlatlarımızı davet ediyorum. Ülkemizi derinden sarsan bu büyük afetin yaralarını her birlikte saracağız inşallah” diye konuştu.

Bilim TIRI’nda hem bilimin eğlenceli haliyle tanışan hem de eğlenceli vakit geçiren depremzede çocuklar ise çok mutlu olduklarını belirterek Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kaynak: igf