Antakya Belediyesi ev sahipliğinde; TÜBİTAK, Hatay Bilim ve Sanat Merkezi, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birlikleriyle hayata geçirilen Bilim Şenlikleri "Herod Bilim ile Aydınlanıyor" projesi sona erdi.

Bilim Şenliklerinin son gününde Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, öğrencilerle bir araya gelerek etkinlerde öğrencilere eşlik etti.

Başkan Yılmaz şenliklere akredite ile kayıt yaptıran 18.300 öğrencinin ve binlerce ailenin katıldığını, bireysel olarak da katılım sağlayan yüzlerce öğrencinin bulunduğunu ifade etti. Antakya'da ilk kez bu kadar büyük çaplı bir bilim şenliği düzenlendiğini ifade eden Başkan Yılmaz konuşmasının devamında: "Bilim, teknoloji, sanat ve eğlencenin bir arada olduğu şenliklerimize yoğun katılım gösteren tüm misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Antakya'mızı bilimin ışığı ile aydınlatmaya devam edeceğiz." dedi.

Başkan Yılmaz şenlik alanında öğrenciler ile birlikte güneş gözlemi yaptı, kimyasal deney ve arttırılmış gerçeklik gibi uygulamaları denedi, atölyeler hakkında bilgi aldı.

Haber merkezi

Editör: Haber Merkezi