İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Gastronomi Turizm Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, üç gün sürecek çok sayıda şehrin katıldığı bu dev fuarda yerini aldı.

BAŞKAN SAVAŞ FUARDAKİ STANTLARI ZİYARET ETTİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, fuarın ilk gününde, hem HBB'nin hem de Hataylı işletme ve kooperatiflerin stantlarını ziyaret etti.

Başkan Lütfü Savaş, şehrin mutfak kültüründe önemli yer tutan baharatlardan tatlılara, Samandağ biberinden kurutulmuş meyvelere kadar çok sayıda ürünü sosyal medya hesaplarından canlı yayınla tanıttı.

SAVAŞ İMAMOĞLU'NA KÜNEFE İKRAM ETTİ

Savaş, stant gezisinin ilerleyen dakikalarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile karşılaştı. Hatay'ın Lezzet Köşesi'nde Ekrem İmamoğlu'na künefe ikram eden Lütfü Savaş, fuarın ikinci gününde İzmir, İstanbul ve Hatay'ın buluşacağını söyledi.

Lütfü Savaş, daha sonra Şehirlerin Markalaşmasında Gastronomi Turizminin Önemi adlı konferansa katıldı.

Savaş konuşmasında, markalaşmanın şehrin kültür ve gelişimine büyük katkı sağladığını vurguladı.

SAVAŞ: BU COĞRAFYAYA GELEN HER MEDENİYET BİR TUTAM LEZZET, BİR TUTAM ÇEŞNİ GETİRMİŞTİR

Hatay'ın tarih boyunca farklı inanç ve medeniyetlere ev sahipliği yaptığını hatırlatan Savaş, "Hatay'ın yemekleri şehrimizde yaşayan üç semavi dinin sevgisiyle yoğrulmuştur. On üç medeniyete ev sahipliği yapan şehrimiz, yüzyıllarca ticaretin de merkezi olmuştur. Bu yüzden bu coğrafyaya gelen her medeniyet bir tutam lezzet, bir tutam çeşni getirmiştir. Şu anda da 600'ün üzerinde yemek çeşidine sahibiz" diyerek lezzetlerin UNESCO tescilli olduğunu ifade etti.

HATAY'IN DEĞERLERİ BAŞKAN SAVAŞ İLE BİRLİKTE ÖN PLANA ÇIKIYOR

Hatay'ın gastronomisini öne çıkarırken tarihi ve kültürel değerlerini, doğal güzelliklerini ve medeniyet birikimini ihmal etmediklerini söyleyen Savaş, "Çalışmalarımıza 2010 yılında başladık. 2017 yılının Ekim ayında UNESCO tarafından Gastronomi Kenti ilan edildik. Bölgemiz gastronomi ve lezzet konusunda ülkemizin lezzet köşesidir. Bizimle birlikte Gaziantep, Adana, Kilis, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş da bu lezzete önemli katkılar sağlamıştır" dedi.

Lütfü Savaş, Hatay'ın markalaşma konusunda son zamanlarda büyük atılım içinde olduğunu da belirtti.

LÜTFÜ SAVAŞ'TAN HATAY'A DAVET VAR

Özellikle kırsal kalkınma projesi, turizm ve ticarete sunulacak katkıları ve şehrin tüm zenginliklerini tanıtmak için 10 Aralık'ta EXPO 2021 Hatay'ı açacaklarını kaydeden Savaş, "Bunlar ve daha fazlası için botanik EXPO'su yapıyoruz. Botanik EXPO'su ile birlikte ülkemizden 15 şehrin hem gastronomisi hem botaniği, farklı ülkelerin mutfak ve bahçesi ziyaretçilerle buluşacak. Bu sayede markalaşmamıza katkı sağlamayı düşünüyoruz" diyerek tüm güzellikleri yerinde görmek isteyen herkesi bir kez daha Hatay'a davet etti.

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi