Hatay Stadyumu'nun Hatayspor kulübüne devir teslimi gerçekleşti. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Hatay Valiliği aracılığıyla, Hatay Stadyumu'nun devrini resmi olarak Hatayspor kulübüne verdi. Bir senelik imzalanan protokol, her sene yenilenecek.

Hatay Valiliği binasında düzenlenen imza törenine Vali Rahmi Doğan, Onursal Başkan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. sayın Lütfü Savaş, Kulüp Başkanı Nihat Tazearslan, Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürümü Cemil Şensöz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Tören öncesi konuşma yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan;

"Stadımızın çok büyük bir bölümünü tamamladık. Gençlik ve Spor Bakanlığı'mıza kulübün kiralama talebini ilettik ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız tarafından da kiralama talebi uygun görüldü, stadımızı Atakaş Hatayspor'a kiralıyoruz. Bu süreçte başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, stadyumun tamamlanması konusunda Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. sayın Mehmet Kasapoğlu'nun çok büyük destekleri oldu. Özellikle son zamanlarda bize göndermiş oldukları ödemelerle çok ciddi bir ilerleme kaydettik ve stadyumu hazır hale getirdik. Şu an imzalayacağımız protokolle de Hatay Stadyumu artık Atakaş Hatayspor'un yeni yuvası olacak. İnşallah Hatayspor yeni stadyumunda güzel maçlar oynayarak Hatay'a, Hataylılara güzel günler yaşatacak. Hatay Stadyumu'nun hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah Covid-19 salgının bitmesiyle de tribünlerin tamamını doldurup, hep birlikte Atakaş Hatayspor'un başarılarına şahitlik edeceğiz. Atakaş Hatayspor'a sonuz başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Onursal Başkan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Sayın Lütfü Savaş ise;

" Stadyumun temeli atıldığından itibaren kulübümüzün yanında olan, katkı sağlayan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Stadyumun bitirilmesi için gösterdikleri gayretten dolay sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. sayın Mehmet Kasapoğlu'na, Valimiz sayın Rahmi Doğan'a ve Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürümüz sayın Cemil Şensöz'e çok teşekkür ediyorum. Spor birleştirici bir güçtür, bizler sporu güzelleştirmeye, sporun insanlığa ve insanlar arasındaki ilişkiye pozitif anlamda katkı sağlayacak her türlü güzel oluşumun içinde olmaya devam edeceğiz ve Atakaş Hatayspor'umuzu nasıl ki 3.Lig'den alıp şu anda Süper Lig'de bu sıralamalara getirdiysek bundan sonraki amacımızda Atakaş Hatayspor'un Avrupa'da mücadele etmesini sağlamak. İnşallah üç yıl içerisinde bu gayemizi de gerçekleştireceğiz. Yeni stadyumla bu hedefimiz daha da netleşmeye başladı. Artık Atakaş Hatayspor borçlarla, küme düşme ile anılmıyor. Tek eksiğimiz Süper Lig' yakışır bir tesis. Bu eksiğimizi de sayın Valimizin destekleri ile gidereceğiz. Yeni tesislerle birlikte gerek Altyapı ile gerek A Takım ile Avrupa standartlarını uygulamamız gerekmekte. Düzenlenen bu imza töreni tarihe atılan bir imzadır. Umuyorum ki bir imza töreni de yeni tesisler için düzenlenir. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İLK MAÇ 27 MART'TA FENERBAHÇE İLE OYNANACAK

Yeni stadyumun açılış maçını Fenerbahçe ile oynayacaklarını açıklayan Savaş, "Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile fikir birliği içindeyiz. İnşallah 27 Mart'ta Fenerbahçe ile açılış maçını yapacağız. Taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız sürüyor" diyerek bordo-beyazlı taraftarlarımıza müjdeyi verdi.

Editör: Haber Merkezi