Belen Kaymakamlığı işbirliğinde Romanya'dan Association Center for the Development of Structural Instruments (CPDIS), Letonya'dan Creative Minds for Culture, İspanya'dan Academia Postal 3 Vigo ortaklarıyla gerçekleşecek olan Erasmus+ KA227 Yetişkinler için Stratejik Ortaklıklar "restART for ART" projesi başladı.

Belen Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM; Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projenin 01 Mart 2021 - 28 Şubat 2023 tarihleri arasında uygulanacağını, "müzik, sanat ve somut olmayan kültürel miras" konularında çalışmalar yapılacağını ifade etti.

Projenin temel hedeflerinde;

- Müzik ve sanat ile ilgilenen genç ve yetişkinlere yönelik yeni fırsatlar sunmak

- Somut olmayan kültürel mirasa odaklanıp, bu mirası Avrupa ve Türkiye'de gelecek nesillere tanıtarak farkındalık oluşturmak

- Somut olmayan kültürel mirasa ilişkin dijital medyaya erişiminin kolaylaştırılması ve yaygınlaştırılması olduğunu belirtti.

Projede kapsamında müzik ve sanatla ilgilenen genç ve yetişkinler için her ülkede 4 eğitim kursu düzenlenecektir.

Proje fikri çıktıları;

- Müzik ve sanat temalı 4 ülke raporu

- Uluslararası müzik albümü

- Sanatsal yönetim rehberi

- Kültürel miras temalı online platform olup, yapılan çalışmalar "Belen Kaymakamlığı Proje Ofisi" facebook grubunda erişime açılacaktır.

Projenin ve fikri çıktıların tanıtımının yapılacağı çoğaltıcı etkinlikler kapsamında kapanış toplantıları yapılacaktır.

Belen Kaymakamı Hayrettin BASKIN; İki yıl sürecek olan kültürel çeşitliliğe ve hareketliliğe dokunacak olan projenin ülkemiz, ilimiz ve ilçemizin tanıtımı, kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması için büyük önem arz ettiğini belirterek, emeği geçen proje ortaklarına çok teşekkür etti.

Bu proje, Avrupa Komisyonu'nun desteğiyle finanse edilmektedir. Bu basın haberi yalnızca yazarın görüşlerini yansıtmaktadır, Avrupa Komisyonu ve Ulusal Ajans bu haberde yer alan bilgilerin kullanımından sorumlu tutulamaz.

Editör: Haber Merkezi