Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu(HAMOK), Medeniyetler Bahçesi temasıyla kapılarını tüm dünyaya açacak EXPO 2021 Hatay'ın Antakya-Defne bölgesindeki alanı ziyaret etti.

Heyete, HBB Genel Sekreter Yardımcısı ve EXPO 2021 Hatay Genel Sekreteri İhsan Çakar, HBB Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları eşlik etti.

EXPO Direktörü Serkan Daştandır, Antakya- Defne bölgesindeki ve İskenderun- Arsuz bölgesindeki yapımı devam eden arkeoparktan gastronomi merkezine, biyolojik göletten şehir bahçelerine kadar birçok alanı sunum yaparak HAMOK yöneticilerine bilgi verdi.

EXPO 2021 Hatay Genel Sekreteri İhsan Çakar, HAMOK yöneticileri ile alanı gezerek yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

"AÇILIŞA KADAR NET BİR ŞEKİLDE HAZIR OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

EXPO alnını oldukça beğendiğini ifade eden HAMOK Dönem Sözcüsü Cem Hüzmeli, " EXPO alanı gerçekten kısa süre içerisinde bu aşamaya gelmesi inanılmaz bir çabanın sonucu. Bu zamana kadar hızlı bir şekilde bu aşamaya geleceğini beklemiyordum. Çok güzel çalışmalar yapılmış. Açılışa kadar net bir şekilde hazır olacağını düşünüyorum. Çok güzel etkinlik alanları, sosyal kültürel alanlar, müze ve gezinti alanları açısından baktığınız zaman projesine uygun ve sürdürülebilir bir proje olduğunu düşünüyorum" dedi.

"EXPO MEDENİYETLER KENTİ ŞEHRİMİZE ÇOK DEĞER KATACAK"

EXPO organizasyonun Hatay'da gerçekleştirileceğinden dolayı oldukça mutlu olduğunu belirten Hatay Diş Hekimleri Başkanı Nebil Seyfettin, " Burayı gezene kadar kafamızda tasarladığımız olaylar tamamen farklılaştı. Ben Antalya EXPO'sunda ve uluslararası birçok fuarda bulundum. EXPO medeniyetler kenti şehrimize çok değer katacak. Burası sadece EXPO ile sınırlı olmayacak ve atıl durumda kalmayacak. Bunu burada görmek bir Antakyalı olarak bizi çok sevindirdi. Hatay'ımıza gelindiği zaman gezilebilecek, ilginç bulunacak ve güzelliklerin burada yaşanacağını şu anda burayı inceledikten sonra anladık. EXPO başlarken bu yapıya karşı çıkanlar, eleştirenler ve sonuçlanamayacağını öne süren tüm kesimler bugün itibari ile düşüncelerinin değişmesi gerekir" açıklamalarında bulundu.

"EXPO 2021'İN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

Konuşmalarının devamında Seyfettin şu ifadelere yer verdi:

"Artık Hatay'daki yaşayan ve bu konuda sorumluluk alan meslek odaları, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve özellikle iktidar partisinin tüm mensupları EXPO 2021'e daha fazla nasıl katkı sağlayacaklarını gündeme getirmesi lazım. EXPO 2021 artık tartışılmaya açılırsa bu Hataylılara yapılacak en büyük kötülük olur. Bu önemli değer için hepimize sorumluluklar düşüyor. Hiç kimsenin bu sorumluluklardan kaçmaması gerekiyor. Biz bu konuda uluslararası bütün kongrelerimizde ve çalışmalarımızda EXPO 2021'in tanıtımı için katkı sağlayacağız. Siyasi düşüncemiz ne olursa olsun EXPO'ya yönelik olumlu şeyleri hayata geçirmeye çalışalım. EXPO 2021bittikten sonra gerçekten Hataylıların güzel vakit geçirebilecekleri, çocuklarıyla zaman geçirebileceği önemli bir tesis. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'a emeği geçen herkese teşekkür ederim"

Editör: Haber Merkezi