18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. Yıl dönümünde Kırıkhan'da Şehitleri anma programı düzenlendi.

Kırıkhan Yeni Şehitlikte düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Ahmet Erol Yiğit, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, Siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, Gaziler, Mahalle Muhtarları ve Şehit aileleri katıldı.

Program Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlık makamımın Şehitlik anıtına çelenk konması ile başladı.

Saygı Duruşu, Saygı atışının yapılmasının ardından İstiklal Marşının okundu.

Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Piyade Teğmen Halil İbrahim Balpetek; "Çanakkale'nin 106 yıl önce geçilmediği gibi Kahraman Türk Ordusu ve Aziz Milletimizin birlikteliği ile ilelebet Çanakkale geçilemeyecektir. Bunun için söz veriyoruz." Dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından Çanakkale Şiirini Polis Memuru Mehmet Akif Yıldırım ve Kırıkhan Melikşah Anadolu İmam- Hatip lisesi öğrencisi Ümran Kazancı birlikte okudu.

Daha sonra Şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim tilaveti okundu ve İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç okunan hatmi şeriflerin duasını yaptı.

Çanakkale Şehitlerini anma programı Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı ve diğer protokol üyelerinin Şehitlerin mezarlarına karanfil bırakılması ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi