Vali Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Vatanımızın bölünmez bütünlüğünün korunmasında, ülkemizde huzur ve güvenliğin sağlanmasında, zaman mefhumu gözetmeksizin üstün bir vazife anlayışıyla ve büyük bir özveriyle görevini yerine getiren Jandarma Teşkilatımızın 183. Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın gururunu hep birlikte yaşamaktayız.

Kurulduğu günden itibaren, gelişen güçlü yapısı, eğitim düzeyi ve teknolojik donanımıyla kıvanç duyduğumuz Jandarma Teşkilatımız; yaklaşık iki asırdır gösterdiği üstün çaba ve özveriyle Milletimizin derin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, köklü birikimi, tecrübesi ve fedakar mensuplarıyla üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmiştir.

Ulu Önder Atatürk'ün deyimiyle 'Bir Kanun Ordusu" olan Jandarma Teşkilatımızın fedakar mensupları; yüreklerindeki vatan sevgisiyle beraber cansiperane bir şekilde etkin bir asayiş hizmeti sunmayı temel amaç edinmiş ve bu amaç doğrultusunda genel asayiş hizmetlerinden terörle mücadeleye, trafik güvenliğinden uyuşturucu ile mücadeleye kadar çok geniş bir sahada güçlü bir disiplin anlayışı ve sorumluluk bilinci ile görevlerini icra etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; İlimizde huzur ve güven ortamının sağlanmasında emeği geçen tüm Jandarma Teşkilatımızın Kuruluş yıldönümünü kutluyor, Mukaddes vatan toprağı uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, teşkilatımızın tüm çalışanlarına aileleri ile birlikte huzurlu, mutlu ve sağlıklı günler diliyorum."

Editör: Haber Merkezi