Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz Sokak hayvanlarının aşılarını yaptırdı.

Sokak hayvanlarını hiçbir zaman unutmayıp ihmal etmeyen Yavuz, özellikle bir yılı aşkın bir süredir yaşanan korona virüs salgını dönemlerinde sokak hayvanları için belediye bünyesinden ve gönüllülerden oluşan özel ekipler oluşturdu.

Sokak hayvanları konusunda azami ihtimam gösteren Yavuz, sokak hayvanları için şehrin 15 noktasına beslenme barınakları kurdurup haftanın belirli günlerinde besleme kaplarına mamalar koydurttu.

Bunlarla da yetinmeyen Yavuz, sokak hayvanlarının aşılanması için özel talimatlar verdi.

Bu bağlamda Pazar gecesi itibariyle, Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Tolga Üçdal, Çevre Koruma ve Kontrol müdürlüğü ekipleri ve gönüllüler ile birlikte, gönüllü veteriner hekimi tarafından sokak hayvanlarına uyuz, mantar, parazit aşı uygulaması yapılarak, hayvanlar tarafından yaşanacak salgın hastalıkların önüne geçilmesi için önlemler alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yavuz; " Her canlı bizim için önemlidir.

Doğal yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri olan sokak hayvanlarımıza sahip çıkmayı kendimize bir borç bildik.

Bu vesile ile özellikle salgın sürecinin başlangıcından bugüne kadar sokak hayvanlarımız için şehrimizin 15 noktasında besleme noktaları oluşturup, haftanın belirli günlerinde rutin olarak mama ve çeşitli hayvan besinleri ile besledik.

Salgın sürecinde hem sokak hayvanlarımızın hem de vatandaşlarımızın muhtelif hastalıklardan korunması için sokak hayvanlarımıza gerekli aşılarını yaptırdık.

Şu ana kadar sokak hayvanlarımızın beslenmesinde, bakımlarında ve aşılanmasına katkı sağlayan belediye personellerimize, gönüllülerimize ve aşılamada hizmet veren gönüllü veterinerlerimize teşekkür ederim. Aşılama çalışmalarımız bugünden sonra da devam edecektir." Dedi.

Editör: Haber Merkezi