Cumhurbaşkanı Kararı ile 14 ildeki 54 taşınmaz, özelleştirme kapsamına ve programına alındı. Buna göre Ankara’da 27, Hatay’da 3, İstanbul’da 6, Kayseri’de 3 taşınmaz başta olmak üzere Aydın, Balıkesir, Bolu, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Malatya, Muğla, Tekirdağ ve Yalova’daki taşınmazlar da özelleştirilecek.

Taşınmazlar, satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve diğer hukuki tasarruf yöntemleriyle ya da birkaçının birlikte uygulanmasıyla özelleştirilecek. İşlemlerin 31 Aralık 2028’e kadar tamamlanması hedefleniyor.

Bayramda Kapadokya’ya Ziyaretçi Akını
Bayramda Kapadokya’ya Ziyaretçi Akını
İçeriği Görüntüle

Özelleştirmeden elde edilecek gelirler, giderler düşüldükten sonra Milli Savunma Bakanlığı ile diğer bakanlıkların yatırım programlarında bina, tesis ve lojman yapımında kullanılacak.