Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı’nda bugün itibarıyla dikkat çeken bir yoğunluk yaşanıyor. Bayram dönemi olmamasına rağmen, Suriyelilerin ülkelerine gönüllü dönüşleri hız kazandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınır hattında yaya ve araç kuyruğu oluştu.

Göç İdaresi Başkanlığı’nın koordinesinde yürütülen geçişlerde, Suriyelilerin çoğunluğunu çocuklu aileler oluşturuyor. Yoğunluğun temel nedeni olarak okulların kapanması ve yaz tatilinin başlaması gösteriliyor. Suriye’deki bazı bölgelerde güvenliğin artması ve aile birleşimi amacı da hareketliliği etkiliyor.

İranlı yetkili, Hürmüz Boğazı'nın 4 ülkenin gemilerinin geçişine açık olduğunu söyledi!
İranlı yetkili, Hürmüz Boğazı'nın 4 ülkenin gemilerinin geçişine açık olduğunu söyledi!
İçeriği Görüntüle

Göç İdaresi ve güvenlik güçleri, geçişlerin düzenli ilerlemesi için Cilvegözü’nde ek önlemler aldı. Sıcak hava nedeniyle bölgede Kızılay ve yardım kuruluşları tarafından su ve sağlık desteği de sağlanıyor.

Yetkililer, benzer yoğunluğun Temmuz ayı boyunca dalgalı şekilde süreceğini ve dönüşlerin organize şekilde devam edeceğini belirtti.

Muhabir: Ahmet Arslan