Hatay’da gece boyunca etkili olan sağanak yağış felakete neden oldu. Antakya ilçesinde yamaçta bulunan tek katlı müstakil evin çökmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.
Olay, Hacı Ömer Alpagot Mahallesi’nde meydana geldi. Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkisini sürdüren yoğun yağış sonrası yamaçta bulunan tek katlı ev yola doğru çöktü. İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin enkaz altında yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarında 1 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 3 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Bölgede inceleme ve güvenlik çalışmaları sürüyor.
Sağanak yağış nedeniyle kent genelinde ulaşım da olumsuz etkilendi. Reyhanlı-Antakya kara yolu, Narlıca Kavşağı, Antakya-Samandağ kara yolunun Orhanlı mevkisi, Kavaslı Mahallesi alt geçidi ve Kisecik EXPO yolu geçici olarak trafiğe kapatıldı.
Devlet Su İşleri, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgede su tahliyesi ve temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.





