Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), haşerelerle kültürel mücadele çalışmaları kapsamında il genelindeki okullarda bilgilendirme seminerlerini sürdürüyor.
Düzenlenen eğitimlerde, sivrisineklerin üreme alanlarının oluşmasını önlemeye yönelik yöntemler anlatılırken, çevresel tedbirlerin halk sağlığının korunmasındaki önemi öğrencilere aktarıldı.
Bu kapsamda Erzin Atatürk Ortaokulu’nda sivrisinekle kültürel mücadele, Payas Çağlalık Mahallesi’ndeki Şehit Ensar Enes Ertaş Ortaokulu’nda ise haşerelerle kültürel mücadele eğitimi verildi. Öğrenciler, haşere oluşumunu engellemek için alınabilecek önlemler hakkında bilgilendirildi.
HBB yetkilileri, toplumsal farkındalığı artırmak ve halk sağlığını korumak amacıyla yürütülen eğitim çalışmalarının gelecek eğitim-öğretim döneminde de il genelindeki okullarda devam edeceğini belirtti.






