Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda hizmet kapasitesini artırmayı sürdürüyor. Başkan Mehmet Öntürk’ün göreve gelmesinin ardından kısa sürede 1000 aracı belediye bünyesine kazandıran HBB, araç filosunu yeni hizmet araçlarıyla güçlendirdi.
HBB Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından 1 adet mobil mutfak tırı ile 2 adet mini mobil büfe aracı belediye filosuna dahil edilerek hizmete alındı.
Büyükşehir Belediyesi, kendi bütçesiyle satın alınan bu araçlarla Ramazan ayı boyunca Gülderen Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Defne Devlet Hastanesi çevresinde iftar saatlerinde vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulunacak.
Yetkililer, Ramazan sonrasında da çorba ikramlarının devam edeceğini belirterek, mobil araçların doğal afetler, olağanüstü durumlar, özel günler ve geniş katılımlı sınavlar gibi kritik durumlarda da kullanılacağını ifade etti. Araçların aynı anda yaklaşık 1500 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip olduğu bildirildi.







