“5G ile İletişimde Güçlü Türkiye” programı kapsamında, Türkiye’nin dijital dönüşüm yolculuğunda önemli bir adım daha atıldı. Güçlü, hızlı ve güvenli iletişim altyapısının temelini oluşturan 5G teknolojisi, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda hayata geçirildi.
Program kapsamında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden Hatay’ın İskenderun Limanı’na 5G teknolojisi üzerinden canlı bağlantı gerçekleştirdi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın da yer aldığı bağlantı, yüksek hız ve düşük gecikme avantajıyla dikkat çekti.
Turkcell altyapısıyla sağlanan 5G bağlantısında saniyede 2 Gbps’ye ulaşan hız kapasitesi sayesinde neredeyse sıfıra inen gecikme ile kesintisiz veri akışı sağlandı. Bu gelişme, Türkiye’nin iletişim altyapısında geldiği noktayı gözler önüne serdi.
Dijitalleşme sürecine önemli katkı sunan 5G teknolojisinin, hem Türkiye genelinde hem de Hatay’da ekonomik ve teknolojik gelişime ivme kazandırması bekleniyor. Bu önemli adımın ülkeye ve şehre hayırlı olması temenni edildi.





