Kentteki 1368 okulun yüzde 17’si ya yıkıldı ya da ağır hasarlı ve yıkımı bekliyor. Okulların bir bölümü ise onarımları yapılarak eğitim vermeye başladı.

Deprem travması yaşamış çocuklar için okulun çok önemli olduğuna vurgu yapan veliler “Okula gitmek, sağlıklı bir ortamda eğitim görmek ve arkadaşlarıyla beraber vakit geçirmek çocuklar için elbette iyi oluyor ama okul çevrelerinde enkaz kaldırma işlemleri devam ederken nasıl sağlıklı ders çalışabilsinler? Her yer toz toprak, iş makinelerinin gürültüsü ayrı bir konu. Bazen çocukların korktukları görülüyor. İş makineleri yıkım yaparken ve enkaz kaldırırken yoğun bir toz meydana gelmekte. Çünkü kurallara uygun işlem yapılmıyor. Yıkım sırasında ve enkaz kaldırma işlemi sırasında su kullanılmıyor. Çocuklarımızı okula tedirgin gönderiyoruz. Bu şekilde nasıl sağlıklı bir eğitim alabilirler ki? Hatay valimizden ve AFAD yetkililerinden bu konuya çözüm bulmalarını istiyoruz. Çalışmalar ya gece yapılsın ya da haftasonu.

Çocuklarımız o asbestin içinde nasıl sağlıklı bir eğitim alabilecek? Etrafta yıkım devam ederken derslere nasıl konsantre olacaklar?

Hatay'da Gazze'ye destek için oturma eylemi düzenlendi Hatay'da Gazze'ye destek için oturma eylemi düzenlendi

Bu şekilde çocuklarımızın eğitim görmesi bizleri endişelendiriyor. Hepimiz ağır bir travmadan çıktık. Bunu yetkililer görmüyor mu? Tekrar ediyoruz; bu çocukların yaşadıkları şeyler kolay değil. Belki de hayatları boyunca hep bir travma olarak kalacak. Yıkım şirketlerinin okul saatlerinde çalışmalarını durdurmalarını, ya akşam ya da haftasonu çalışma yapmalarını istiyoruz. Bu konu çocuklarımızın eğitimi ve psikolojileri açısından oldukça önem arz etmektedir” dediler.

Editör: Reyyan Bayraktar