2026 FIFA Dünya Kupası hayali için sahaya çıkacak Türkiye A Milli Futbol Takımı, Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde yarın akşam İstanbul’da Romanya Milli Futbol Takımı ile karşı karşıya geliyor. Bu karşılaşma, millilerin 103 yıllık tarihinde 648. resmi randevusu olacak.

Ay-yıldızlılar bugüne kadar 360’ı resmi, 287’si özel olmak üzere toplam 647 maç oynadı. Bu maçlarda 255 galibiyet, 151 beraberlik ve 241 yenilgi elde eden Türkiye, rakip kalelere 895 gol bırakırken kalesinde 926 gol gördü. Milliler, tarihinin 561 maçını UEFA temsilcileriyle oynayarak Avrupa arenasında önemli bir tecrübeye sahip.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Romanya karşısında milli takımın başında 30. kez sahaya çıkacak. Montella yönetiminde 29 maçta 16 galibiyet alan milliler, rakip ağları 53 kez sarstı, kalesinde ise 41 gol gördü.

Kritik mücadele öncesi sakatlıklar takımın planlarını etkiliyor. Aral Şimşir maç kadrosundan çıkarılırken, Merih Demiral ve Zeki Çelik’in durumları maç saatinde netleşecek. Romanya’da ise as kaleci Andrei Radu’nun sakatlığı teknik direktör Mircea Lucescu’yu düşündürüyor.

Trabzonspor – Fenerbahçe Öncesi Yıldızların İstatistikleri
Trabzonspor – Fenerbahçe Öncesi Yıldızların İstatistikleri
İçeriği Görüntüle

Muhtemel 11:
Uğurcan, Mert Müldür, Ozan Kabak, Abdülkerim, Ferdi, İsmail Yüksek, Orkun, Barış Alper, Arda Güler, Kenan Yıldız, Hakan Çalhanoğlu.

Bu maç, millilerin Dünya Kupası yolundaki en kritik engellerinden biri olarak görülüyor ve taraftarın önünde büyük heyecan yaşanacak.

Dünya Kupası yolunda Türkiye-Romanya Play-Off heyecanı: A Milli Takım 648. randevusuna çıkıyor!

Muhabir: Cemile Özdemir