Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Sıfır Atık Vakfı iş birliğinde düzenlenecek Sıfır Atık Festivali’nde yer alacak. “Enerjide Verimlilik, Gelecekte Dönüşüm” temasıyla gerçekleştirilecek festival, 4-7 Haziran tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek.
Sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarını sürdüren HBB, festivalde çevre ve sürdürülebilirlik alanında hayata geçirdiği projeleri tanıtacak. Belediye, kaynakların verimli kullanılması, israfın önlenmesi ve çevre dostu yaşam alışkanlıklarının teşvik edilmesine yönelik uygulamalarını ziyaretçilerle paylaşacak.

HBB’nin çalışmaları kapsamında 43 bin 379 ton atık değerlendirilerek 45 bin 310 MWh elektrik enerjisi üretildi. Ayrıca Hassa, Erzin ve Kumlu ilçelerinde toplam 80 MW kurulu güce sahip enerji santrallerinin yapımının sürdüğü belirtildi.
Çevre odaklı projeler arasında yer alan Su Sümbülü Geri Dönüşüm Projesi ile ekosisteme zarar veren su sümbülleri ekonomiye kazandırılarak çeşitli kullanım ürünlerine dönüştürülüyor.
Kendi enerjisini ve suyunu üreten çevre dostu hizmet binaları ile sürdürülebilir belediyecilik anlayışını hayata geçiren HBB, çevreci Beyaz Masa İletişim Noktalarıyla da vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir gelecek hedefi doğrultusunda çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü vurguladı.




